View Single Post
  #461  
Old 04-03-2004, 13:17
JJoris's Avatar
JJoris JJoris is offline
De Paddock Rookie
 
Join Date: Jul 2003
Location: Duffel
Posts: 129
Een fijn receptje,

EEND MET WHISKY

Benodigdheden:
- een eend van ongeveer 1,5 à 2 kg
- twee grote flessen Schotse whisky
- spekreepjes gesneden uit 350 gr. spek
- een fles olijfolie
- peper en zout

Bereidingswijze:

- de eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout
- de oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden
- een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky
- de whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven
- de eend op een vuurvaste schotelleggen en een tweede glas whisky inschenken
- het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten
- na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky
- de glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen
- nog een halve glav insjenken en opdlinke
- na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekkn
- blandwondesjalf in de badkarnel ganaale en op de bovenkant van de linke rand doen
- nog twee glaven whiskey insjenke
- de ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke
- de blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen
- deend oprape
- deend nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalf van deend vegen
- de hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape
- ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen
- de heend oprape en dove eers opedoen
- de tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette
- opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege
- nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit te
- de vjes op de gjond zette-
- uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot
- denove afsjette, de oge sljuite en omvalle
Reply With Quote